Bilverkstad i Gävle

Är det dags för ny olja och rena filter?
Har du fått en 2:a på besiktning?
Eller är du bara ute efter reparation eller reservdelsbyte?

Vi på Hjul Team bilverkstad i Gävle utför alla sorters reparationer och service på er bil. Vi jobbar med all bilmärken och har den senaste utrustningen för att ta hand om er bil på bästa sätt. Vi använder originaldelar eller delar med samma eller bättre kvalitet och lämnar alltid 1 års garanti (eller 1000 mil) på utförda arbeten samt 3 års garanti på våra reservdelar.

Våra tjänster

Kamremmen är en drivrem som styr en av motorns viktigast funktioner, den sköter nämligen samspelet mellan kolvar och ventiler. Om dessa hamnar i otakt kan det leda till att din bilmotor skadas allvarligt och att bilen blir oekonomisk och besvärlig att köra. Kom till oss på Hjul Team bilverkstad i Gävle och känn lugnet som kommer med vetskapen om att ditt problem blir löst snabbt och effektivt. Vi hjälper dig mer än gärna att byta kamrem.

Ett nytt avgassystem kan ofta betala sig genom att motorn arbetar mer effektivt och att bränsleekonomin blir bättre. En annan viktig aspekt är att miljöpåverkan blir mindre. Om du misstänker att ditt avgassystem läcker är det viktigt att du inte kör med det för länge utan åtgärd. 

Fråga gärna efter våra förmånliga paketerbjudanden där både avgassystem och arbetskostnad ingår.

Reparation av delar som sluts eller går sönder är viktig. Allt från bromsar till stötdämpare och torkarblad. Detta kräver stort kunnande och ofta specialverktyg för att på ett korrekt sätt genomföra reparationen. Du kan känna dig trygg när du lämnar in bilen till oss och dessutom får du 3 års funktionsgaranti på alla reservdelar.

Vi är certifierade och utbildade för att kunna serva AC på bästa sätt. Du är välkommen till oss oavsett om du vill serva eller reparera din AC eller bara göra en kontroll i samband med en vanlig bilservice. En AC-Service kan behövas göras regelbundet för förbättrad funktion och livslängd på ditt AC-System.

 

Vi hjälper dig att kontrollera bromssystemets skick och byter ut bromsskivor eller bromsklossar vid behov. Vi använder bara kvalitetsprodukter från de ledande bromstillverkarna – kvalitetskontrollerade och med 2 års garanti. Kostnaden för bromsbyten kan variera väldigt mycket beroende på vad för bil du har och hur många komponenter bromssystemet innehåller. Alla våra mekaniker är utbildad och certifierade för broms och framvagnsarbete.

Tecken på att dina bromsar behöver kontrolleras:

  • När bromsvarningslampan lyser.
  • När bromspedalen vibrerar vid inbromsning.
  • När bromsarna gnisslar.

Hur bra är din bils belysning? En korrekt inställd strålkastare ger dig en högre säkerhet på vägen när du kör i mörker. Det gäller i synnerhet för oss i Sverige där de mörka nätterna är många och långa. Ofta kan det också finnas anledning att hålla utkik efter vilt längs vägarna. I vår verkstad kan du få hjälp med ljusinställning och ljusservice. Boka gärna en kontroll av strålkastarna när hösten och vintermörkret närmer sig. För säkerhets skull. Tänk också på att en felaktig ljusinställning kan resultera i att du får en 2:a på bilbesiktningen.

Låt våra erfarna mekaniker ta hand om dina problem med din koppling. Vi har lång erfarenhet av kopplingsbyte och har varit i bilbranschen i flera år och vi har verktyg och modern utrustning för att utföra kopplingsbyten på de flesta bilmodeller på den svenska marknaden.

Motoroljan är lika viktig för din bil som blodet i din kropp. Felaktiga oljebyten kan förstöra din motor och leda till mycket dyra reparationer. Våra oljor uppfyller alltid biltillverkarens rekommendationer och motorolja byts alltid tillsammans med oljefilter och oljeplugg. Vi på Hjul Team verkstad hjälper dig med oljebytet när det är dags att serva din bil. 

Du måste inte serva din bil hos en originalverkstad för att behålla nybilsgarantin. Hjul Team hjälper dig gärna med din service. Vi utför originalservice på din bil enligt biltillverkaren underhållsprogram för just din bilmodell. 

När du bokar originalservice hos oss är din bil i trygga händer. 1 års kostnadsfri vägassistansförsäkring ingår. Vi ger alltid 3 års garanti på våra originalklassade reservdelar.

Batteri är ett viktig del av bilen. Förutom att motorn startas, ger batteriet också kraft så att alla elektriska komponenter fungerar. Hos Hjul Team verkstad i Gävle kan du få hjälp med batteriservice, laddning och konditionstest. De flesta fabrikanter av bilbattrier lämnar två års garanti. Normalt kan du förvänta dig en livslängd ca 4-5 år. En regelbunden batteriservice kan dock få dem att håll längre. Vi ansvarar för återvinning av det gamla batteriet.